Még mindig szorongok

Még mindig szorongok

Eső

2019. július 28. - ladycc

Hallgatom, ahogy esik az eső. Nem is esik, szakad, hiszen itt vannak pár éve a trópusi viharok nálunk is. És eszembe jut, amit Petivel beszéltünk, hogy régebben nem esett annyi eső, hogy a csatornák ennyire ne tudták volna levezetni a vizet, hogy az utcán hömpölyög vagy áll a víz. 

Sokszor komolyan félek, hogy vajon mi lesz a Föld sorsa, mert ez nem tűnik jó iránynak. És ami igazán aggasztó, hogy az emberek nem fejezik be a fogyasztást, nem állunk meg azon gondolkodni, mit is kellene tenni, hanem megy tovább a verkli "környezettudatosan". Hogy mitől környezettudatos? Hát attól, hogy azt mondjuk rá, hogy környezettudatos. És akkor a környezettudatos műanyag, már nem szennyezi az óceánokat. Igazából a Nespresso-t sem értem. Ezt a terméket az után dobták piacra, hogy már az egész világ - elméletileg - tudatában van annak, hogy ez a mértékű környezetszennyezés nem tartható fenn tovább. És mi történik? Semmi! Kapszulákba dugjuk a kávét, mert ugyan nagy kiszerelésben, kávéfőzőben lefőzve a csomagolás töredéke lenne a kapszuláénak. De ez kit érdekel? Senkit! És mindenki fogyasztja.

Ha egy ember életében egyszer felül repülőgépre, akkora lesz az ökológia lábnyoma, ami már fenntarthatatlan szennyezéshez vezet. És mi történik? Hemzsegnek a repülők a légtérben.

Meg persze a legjobb a hárítás. Amikor emberek azt állítják, hogy a környezetszennyezés tulajdonképpen nem is létezik, mesterséges hisztéria keltés az egész, és úgysem lesz semmi gond ezzel.

 Szerintem lesz vele gond. Már most a közvetlen környezetünk évről évre változik. A környékünkön egy tó egyszerűen eltűnt. Kiszáradt egyik évről a másikra. 

Ha végig megyek 250 km-t az autópályán, alig lesz rajta bogár. Pedig 10 éve még, ennyi után a lökhárító nem látszott a sok bogártól. Persze, tök jó, nem kell kocsit mosni. Csak szerintem ez a dolog túl mutat azon, hogy ez milyen kényelmes nekünk. Mert lehet, hogy egy idő után nem lesznek a növények beporozva, és akkor viszont már ennivaló nem lesz. Legalábbis egy részük biztosan kiesik emiatt, leginkább a gyümölcsök.

Szóval esik az eső, mintha a Föld ezzel próbálna tisztulni tőlünk - hasztalan. Én meg titkon neki szurkolok.

A bejegyzés trackback címe:

https://megmindigszorongok.blog.hu/api/trackback/id/tr4514984102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása