Még mindig szorongok

Még mindig szorongok

Újrahasznosítás

2019. július 25. - ladycc

Rendkívül jó videók vannak a neten a szemét újrahasznosításáról, és itt főleg a műanyagra gondolok, mint globális problémára. Ez a kedvencem:

https://www.youtube.com/watch?v=b7GMpjx2jDQ

A srác borzasztóan hadar, de ennek ellenére szerintem teljesen érthető, amiről beszél.

Számomra mondjuk nem derült ki a videóból, hogy a színes műanyag szeméttel mi történik, mert a videóból kiderül, hogy szenzorok és LED-ek segítségével levegőfújásos módszerrel külön válogatják a színes műanyagot a fehértől, de hogy a színes apró darab műanyagok hová kerülnek, az rejtély. Úgyhogy a feldolgozás sajnos részleges, de szerintem már ez is haladás, illetve szuper környezetvédelmi lépés. A videó egy németországi szemétfeldolgozó üzemet mutat be, ami engem a technológián túl lenyűgözött, az a nagyfokú tisztaság volt, ami az üzemben látszódik. Tényleg, mintha nem is szeméttel dolgoznának. 

A másik dolog, ami feltűnt, hogy itt igazából nem látom, hogy a hulladék szelektíve érkezne be, és így is szuper módszerek vannak arra, hogy a feldolgozható szemetet külön tudják válogatni. Ötféle fő szemétfajta van egyébként, amit újra lehet hasznosítani: papír, üveg, műanyag, fém, alumínium.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmindigszorongok.blog.hu/api/trackback/id/tr9614979856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása